20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων_29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων

29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

Με χαρά σας ανακοινώνουμε, πως στα Ιωάννινα, από 29 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου 2019, θα διεξαχθούν οι εργασίες του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων. Το συνέδριο διοργανώνεται από  την Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θεωρούμε, πως η ανάθεση της διοργάνωσης του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεταμοσχεύσεων στην πόλη μας, αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας και του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, αλλά και ένδειξη αναγνώρισης των πολύχρονων προσπαθειών όλων όσων οραματίστηκαν, ίδρυσαν, στελέχωσαν και λειτουργούν την τοπική μονάδα μεταμοσχεύσεων. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς, που συνέδραμαν στη οικονομική ενίσχυση του συνεδρίου, μιας και χωρίς την βοήθειά τους η διοργάνωσή του θα ήταν αδύνατη.

Στόχος του συνεδρίου αποτελούν:

• η συζήτηση σύγχρονων θεμάτων σχετικών με τις διαδικασίες δωρεάς και μεταμόσχευσης ιστών και οργάνων. Για τον λόγο αυτό έγινε προσπάθεια, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι επιμέρους πτυχές της μεταμοσχευματικής διαδικασίας, με τη συμμετοχή επιστημόνων, ει δυνατόν, όλων των σχετικών ειδικοτήτων,
  • η ανάδειξη του έργου των εθνικών μεταμοσχευτικών κέντρων,
  • η ανάλυση των αιτιών υστέρησης των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, καθώς και
  • η ανάπτυξη θεματολογίας που θα αφορά στις μεταμοσχεύσεις όχι μόνο των συμπαγών οργάνων (νεφρός, ήπαρ, πάγκρεας, πνεύμονας, καρδιά), αλλά και ιστών (αιμοποιητικός, κερατοειδής).

Πέραν της συμμετοχής του συνόλου σχεδόν των επιστημόνων της ελληνικής μεταμοσχευτικής κοινότητας, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε, πως στο συνέδριό μας θα συμμετάσχουν και συνάδελφοι από χώρες του εξωτερικού, με σημαντικότατη διεθνή αναγνώριση, όπως ο κ. Vassilios Papalois, Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων στο Imperial College του Λονδίνου, Διευθυντής του West Renal and Transplant Unit του Νοσοκομείου Hammersmith και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων (European Society of Organ Transplantation: ESOT), ο Καθηγητής Carmine Zoccali, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεφρολογίας (European Renal Association - European Dialysis and Transplant Association: ERA-EDTA), o Dr Valerio Lucidi, Διευθυντής του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού και ήπατος των Νοσοκομείων Erasmus-ULB, Βρυξέλλες, Βέλγιο, καθώς και άλλοι.

Κατά την 1η ημέρα του συνεδρίου (Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20.00) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης, στη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις, σε επιστήμονες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην ίδρυση της τοπικής μονάδος μεταμοσχεύσεων, αλλά και άλλους με σημαντική προσφορά σε εθνικό επίπεδο. Επίσης στην ίδια τελετή θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγητή κ. Β. Κοτζαμάνη, γύρω από το μείζον δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Η συμμετοχή και παρουσία του κοινού της πόλης μας, τόσο στην τελετή έναρξης, όσο και στις εργασίες του συνεδρίου είναι όχι μόνο ελεύθερη, αλλά κυρίως επιθυμητή, μιας και η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων είναι αδύνατη χωρίς κοινωνική αποδοχή και συναίνεση και στην κατεύθυνση αυτή, η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων μας αποτελεί το κρισιμότερο στοιχείο για την αύξηση των προσφερομένων οργάνων και συνεπώς των μεταμοσχεύσεων στην χώρα μας.

Οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να δούνε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου, όπως και κάθε άλλη πληροφορία στην ιστοσελίδα: www.ioannina-transplant.gr

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Η Αντιπρόεδρος

Μ.Χ. Μήτσης

Ε. Ντουνούση

Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Καθηγήτρια Νεφρολογίας

Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνέντευξη Τύπου: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής κ. Μ. Μήτσης και η Αντιπρόεδρος καθηγήτρια κα. Ε. Ντουνούση θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 26/11 και ώρα 11.00 στη Χειρουργική Κλινική.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΟργανωτικόΣυντονιστικό Γραφείο:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA
Διεύθυνση: Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, Περιοχή Μάρες
45500, Πεδινή, Ιωάννινα, Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Website: www.conferre.gr

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου:
www.ioannina-transplant.gr