PRESS RELEASES / PUBLICATIONS

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης
29 - 30 Νοεμβρίου 2019, ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης
και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

To 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani Caravel. Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και της Διεθνούς Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, αποδεικνύοντας ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου.

Την διαχρονική επιτυχία του Συνεδρίου αποτυπώνει η συμμετοχή πάνω από 1000 συνολικά συνέδρων από ολόκληρη την Ελλάδα λόγω των σημαντικών θεμάτων που τίθενται στο επίκεντρο.

Αυτή τη χρονιά το Συνέδριο θα φιλοξενήσει 100 προσκεκλημένους Ομιλητές και Προέδρους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, δίνοντας βήμα σε καταξιωμένους επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, αλλά και σε νεότερους ερευνητές, οι οποίοι αποτελούν υπόσχεση μέλλοντος για την καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και για τον ερευνητικό τομέα.

Στα πλαίσια αυτού του καλέσματος για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας υποβλήθηκαν περισσότερες από 100 εργασίες με ποικίλη θεματολογία, οι οποίες θα παρουσιαστούν ως προφορικές ανακοινώσεις αλλά και σε ηλεκτρονικά αναρτημένη μορφή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου προωθείται η ανταλλαγή απόψεων και η αγάπη στην έρευνα.

Οι περιλήψεις που θα ξεχωρίσουν για την πρωτοτυπία και την επιστημονική τους δομή θα τιμηθούν με Βραβεία και Επαίνους κατά την Τελετή Λήξης.

Η αθηροσκλήρωση αποτελεί νόσο του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου γι' αυτό και σήμερα θεωρείται ως ένας από τους βασικότερους παράγοντες θανάτου στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ έχουν καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου της αθηροσκλήρωσης και περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γνώση στο πεδίο αυτό.

Δίνοντας έμφαση στη πρωτοπορία και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, και εξειδικευμένα κλινικά φροντιστήρια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η φιλοξενία ενός ξεχωριστού Joint Session που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης με προσκεκλημένους ομιλητές τους Prof. R. Estruch, Internal Medicine Department of the Hospital Clinic of Barcelona και Prof. Kausik Ray, Professor of Public Health, Imperial College London, UK.

Στις καινοτομίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, περιλαμβάνονται επίσης οι κοινές εκδηλώσεις με τις ακόλουθες Επιστημονικές Εταιρείες:

  • Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας
  • Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

H τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στις 9.30 το βράδυ.

870x270

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Events Photos & Videos

Αχαϊκές Ιατρικές Ημέρες 2020: HOT SPOTS στη Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία

Αχαϊκές Ιατρικές Ημέρ…

Event Details: Date: 03 Απριλίου 2020  04 Απριλίου 2020 09:00 am 21:00 pm Venue: Πολυχώρος «Αγορά Αργύρη», Πάτρα Time left to event Οργάνωση: Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Γαστρεντερολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού...

03-04-2020 Hits:71 2020

Read more
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ_ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΚΑΡΔΙΑ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ…

Event Details: Date: 27 Μαρτίου 2020 28 Μαρτίου 2020 09:00 am 21:00 pm Venue: Divani Caravel Hotel, Αθήνα Time left to event Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Οργανωτική Επιτροπή: Βαϊα Λαμπαδιάρη, Ιγνάτιος Οικονομίδης, Ιωάννης Παρίσης, Δημήτριος Αλέξοπουλος

27-03-2020 Hits:46 2020

Read more
11th International Congress of Internal Medicine

11th International Congress of Internal …

Event Details: Date: 19 March 2020  21 March 2020 09:00 am 21:00 pm Venue: Royal Olympic Hotel, Athens, Greece Time left to event Organization: Institute of Internal Medicine & Hepatology Department of Medicine & Research Laboratory of...

19-03-2020 Hits:34 2020

Read more
Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχιζόμενη ενημέρωση του Παιδιάτρου: Από το Νεογνό στον Έφηβο

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχ…

Event Details: Date: 14 Φεβρουαρίου 2020 16 Φεβρουαρίου 2020 13:30 pm 19:15 pm Venue: Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Σωματείο Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων Επιστημονική Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Επιστημών...

14-02-2020 Hits:679 2020

Read more

Log in