PRESS RELEASES / PUBLICATIONS

Συνεδριάσαμε για την Επιληψία, Τρέξαμε για την Επιληψία!

To 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας συμμετείχε στη φετινή μεγάλη διοργάνωση του RUN Greece Ιωάννινα, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, με σύνθημα «Τρέχουμε για την Επιληψία».

Ο μεγάλος χορηγός WIND, διέθεσε μέρος των εσόδων του αγώνα στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (EEEE).

Γιαννιώτες, επισκέπτες και σύνεδροι, έτρεξαν 5χλμ. σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Ελλάδας, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος στήριξης των ασθενών με επιληψία και καταπολέμησης του στίγματος.
Στον αγώνα - θεσμό συμμετείχαν πάνω από τέσσερις χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών, στις τρεις παράλληλες διοργανώσεις, των παιδιών, των 5 χιλιομέτρων και των 10 χιλιομέτρων, με τις περισσότερες συμμετοχές να καταγράφονται – όπως ήταν αναμενόμενο – στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Εντυπωσιακή και η συμμετοχή πολλών εθελοντών στον αγώνα. Οι εθελοντές και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πρόσφεραν στους συμμετέχοντες έναν εξαιρετικό αγώνα που έχει πλέον καθιερωθεί σαν η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού. Ο αγώνας εκκινούσε από την Κεντρική πλατεία, συνέχιζε στην οδό Αβέρωφ και στο γύρο του κάστρου στον Παραλίμνιο, στην οδό Γαριβάλδη και στην οδό Μακαρίου, όπου στο ύψος της οδού Κουγκίου υπήρχε αναστροφή και ακολουθούσε την αντίστροφη πορεία, βγαίνοντας πάλι στην οδό Αβέρωφ, παρακάμπτοντας τον Παραλίμνιο, για να τερματίσει τελικά στην Κεντρική Πλατεία.


Τα κορίτσια της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων συμμετείχαν στη διοργάνωση του Run Greece Ioannina, τρέξανε για την Επιληψία και μας κάνανε υπερήφανους! 

Δείτε ΕΔΩ εκπομπή - αφιέρωμα της ΕΡΤ στο Run Greece Ioannina

Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου
Λίγες μέρες πριν τον αγώνα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής, ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καττής, καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας WIND Βασίλης Καλούδης μίλησαν για τον αγώνα που εντάσσεται στα πλαίσια της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος. 
Ουσιαστικά, όλοι τους αναφέρθηκαν στην αξία της συμμετοχής αλλά και της προσφοράς καθώς και φέτος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα διατεθεί στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας. 
Για ακόμη μια φορά χιλιάδες δρομείς αναμένεται με την συμμετοχή τους να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο καθώς κάθε χρονιά επιλέγεται και δίνεται ένα χρηματικό ποσό σε οργανισμούς ή συλλόγους με κοινωνική προσφορά.
 
Αυτή τη φορά όπως δήλωσε η Βίκυ Κώστα, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας, το ποσό θα διατεθεί για τους σκοπούς αυτούς. Η κα. Κώστα αφού ευχαρίστησε την WIND για τη σημαντική πρωτοβουλία στήριξης τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά, όλη η επιστημονική και ιατρική κοινότητα θα βρίσκεται στις 18-20 Μαΐου στα Ιωάννινα, για να προάγει τη γνώση στη σωστότερη αντιμετώπιση και φροντίδα των ατόμων με επιληψία και παράλληλα να συμμετέχει σε μια αθλητική διοργάνωση, που φέτος στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με επιληψία, για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, προάγοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Θα είμαστε όλοι εκεί για να… Συνεδριάσουμε για την Επιληψία και να Τρέξουμε για την Επιληψία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπεύθυνη του Ιατρείου Επιληψίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας, Σοφία Μαρκούλα, που και εκείνη στάθηκε στην ανάγκη στήριξης των ατόμων με επιληψία. 
Πιο συγκεκριμένα δήλωσαν: «Η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (EEEE), έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, υποστηρίζοντας έμπρακτα άτομα με επιληψία, ενώ προωθεί το μήνυμα ότι η επιληψία αποτελεί μια αντιμετωπίσιμη εγκεφαλική διαταραχή. Εκτός από τις καθιερωμένες εκστρατείες ενημέρωσης, η διάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση και την εξάλειψη των διακρίσεων και του στιγματισμού, μπορεί να επιτευχθεί μέσω διοργανώσεων, με τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας πολιτών, όπως είναι ο αγώνας Run Greece, με χορηγό τη WIND, διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και υποστηρικτές την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας που προγραμματίστηκε εδώ και ένα χρόνο και θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 18-20 Μαΐου, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στον λαϊκό αυτό αγώνα δρόμου, την Κυριακή 20 Μαΐου, με σύνθημα «Τρέχουμε για την Επιληψία». Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, η Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας αποφάσισε την ίδρυση Γραφείου Επιληψίας στα Ιωάννινα, για την οργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης των πασχόντων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τις δραστηριότητες αυτές, θα αναδείξουμε σημαντικές πτυχές της νόσου, ενώ θα συμβάλλουμε και στην κατάλληλη επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, όλη η επιστημονική και ιατρική κοινότητα θα βρίσκεται στις 18-20 Μαΐου στα Ιωάννινα, για να προάγει την γνώση στη σωστότερη αντιμετώπιση και φροντίδα των ατόμων με επιληψία και παράλληλα να συμμετέχει σε μια αθλητική διοργάνωση, που φέτος στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με επιληψία, για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, προάγοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Θα είμαστε όλοι εκεί για να… Συνεδριάσουμε για την Επιληψία και να Τρέξουμε για την Επιληψία».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Events Photos & Videos

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχιζόμενη ενημέρωση του Παιδιάτρου: Από το Νεογνό στον Έφηβο

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχ…

Event Details: Date: 14 Φεβρουαρίου 2020 16 Φεβρουαρίου 2020 13:30 pm 19:15 pm Venue: Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Σωματείο Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων Επιστημονική Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Επιστημών...

14-02-2020 Hits:2064 2020

Read more
Επιστημονική Εκδήλωση για το Διαβητικό Πόδι

Επιστημονική Εκδήλωσ…

Event Details: Date: 08 Φεβρουαρίου 2020 17:00 pm 20:30 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Διαβητολογικό Κέντρο Ενδοκρινολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Αγγειοχειρουργική Μονάδα Χειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Ηπείρου, Ιατρικός...

08-02-2020 Hits:1171 2020

Read more
22η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος

22η Επιστημονική Συνάν…

Event Details: Date: 17 Ιανουαρίου 2020 18 Ιανουαρίου 2020 16:50 pm 21:00 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Εταιρεία Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδος Επιστημονική Οργάνωση: Ρευματολογική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας...

17-01-2020 Hits:1051 2020

Read more
HOT SPOTS στην Αναισθησιολογία

HOT SPOTS στην Αναισθησιο…

Event Details: Date: 06 Δεκεμβρίου 2019 07 Δεκεμβρίου 2019 09:00 am 21:00 pm Venue: Βιόπολις, Συνεδριακό Κέντρο «Ιπποκράτης», Λάρισα Time left to event - Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων- Αναισθησιολογική Κλινική Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας  Υπό την αιγίδα:- Ελληνική Αναισθησιολογική...

10-12-2019 Hits:2369 2019

Read more

Log in