PRESS RELEASES / PUBLICATIONS

Καθημερινή "μάχη" της Καρδιολογίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών

Καθημερινή είναι η "μάχη" της Καρδιολογίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Διαχρονικός στόχος παραμένει η θεραπεία των ανθρώπων να επιτυγχάνεται με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία και τραύμα για τους ίδιους, όπως τόνισε ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης, Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 14ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, που θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30 Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο «Du Lac», παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Ιωάννινα και έχει ως στόχο την παρουσίαση της Καινοτομίας και την Εκπαίδευση στην Επεμβατική Καρδιαγγειακή Ιατρική.
«Η ιατρική έχει πετύχει πολλά πράγματα. Αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμα είναι να μειώσει το χρόνο επούλωσης του τραύματος. Δεν υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Μόνος τρόπος λοιπόν για να το ξεπεράσουμε είναι να μειώσουμε το τραύμα το οποίο δημιουργεί η ίδια η ιατρική», ανέφερε ο Καθηγητής κ. Μιχάλης και πρόσθεσε: «Σήμερα καταφέραμε τα διάφορα προβλήματα υγείας να αντιμετωπίζονται πια με πολύ μικρές χειρουργικές τομές, πράγμα που συνεπάγεται μικρότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή και λιγότερες επιπλοκές και αυτός είναι ο σκοπός της ιατρικής. Φυσικά, η καλύτερη εκδοχή είναι να αντιμετωπίζει κανείς μία ασθένεια μόνο με φάρμακα, χωρίς επεμβάσεις κι αυτό είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο συχνά σήμερα, όχι μόνο στην Καρδιολογία αλλά σε κάθε κλάδο της Ιατρικής».
Τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών στην Καρδιολογία είναι πολλά, είναι όμως βέβαιο ότι οι προκλήσεις του μέλλοντος διαφαίνονται μεγαλύτερες.
Το πρόγραμμα του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας είναι καινοτόμο και θα καλύψει όλη τη θεματολογία της καθημερινής Κλινικής Καρδιολογίας.
Ειδικότερα, είναι δομημένο με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης που απαιτεί εκπαίδευση μέσα από πραγματικά κλινικά σενάρια. Κατά συνέπεια οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν βραχείες διαλέξεις, παρουσίαση περιστατικών και θα εμπλακούν σε εκτεταμένες συζητήσεις, σχετιζόμενες με προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή κλινική τους εργασία.
Το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, πιστό στον ιδρυτικό και καταστατικό του ρόλο, καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις νέες γνώσεις στον Έλληνα καρδιολόγο, τόσο τον ειδικευμένο όσο και τον ειδικευόμενο. Γι’ αυτό και φέτος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται το πρώτο σεμινάριο αφιερωμένο αποκλειστικά στον Ειδικευόμενο Καρδιολόγο και αφορά στην προετοιμασία του για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Ειδικότητας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 18 ώρες εκπαίδευσης, που βασίζεται στην παρουσίαση κλινικών σεναρίων, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συζήτηση και αιτιολόγηση της ορθής απάντησης, καθώς και εξετάσεις αξιολόγησης της αποκτηθείσας γνώσης στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το Cardio Cath
Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας φέτος αναδομείται και πραγματοποιείται παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας «Cardio Cath».
Σημαντική καινοτομία του Cardio Cath 2018, είναι η φετινή διακεκριμένη συνεργασία του, με ένα από τα μεγαλύτερα καρδιολογικά συνέδρια στον κόσμο, το TCT, που διοργανώνεται από το Cardiovascular Research Foundation. Το γεγονός ότι ένας μεγάλος οργανισμός επιλέγει να συνεργαστεί με το επιτυχημένο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας, αποδεικνύει ότι το Cardio Cath, έχει ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου καθώς αποτελεί το μοναδικό εντατικό σεμινάριο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επεμβατικές αναμεταδόσεις από αιμοδυναμικά εργαστήρια, σε πραγματικό χρόνο.
Στο Cardio Cath συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, που θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους για τα νεότερα δεδομένα στη επεμβατική διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Στόχος του Συνεδρίου, είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας, αλλά και εν γένει των καρδιολογικών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με τις εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία με τη βοήθεια σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές αναμεταδόσεις επεμβάσεων από νοσοκομεία της χώρας μας, με τη συμμετοχή παγκοσμίως διακεκριμένων καρδιολόγων.

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό
Έχουν περάσει 41 χρόνια, από την πρώτη επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία το 1977, όταν ο Andreas Gruntzig πραγματοποίησε την πρώτη αγγειοπλαστική σε νεαρό άνδρα 37 ετών.
Έκτοτε, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών, νόσων των βαλβίδων της καρδιάς και της καρδιακής ανεπάρκειας, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, έχουν βελτιώσει και συνεχίζουν να βελτιώνουν την αντιμετώπιση των καρδιολογικών ασθενών. Με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται η πρόγνωση και ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ασθενών.
Η μακρά διαδρομή της Kαρδιολογίας έχει συνοδευτεί από πολλαπλές και σημαντικότατες τεχνολογικές εξελίξεις με άριστα πλέον κλινικά αποτελέσματα.
Η ανασκόπηση των εξελίξεων αυτών, η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, από το 1990 έως σήμερα και η εικόνα της σύγχρονης Καρδιολογίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης για το Κοινό, με τίτλο «Καρδιολογία 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και του Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course.
Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Du Lac» (Aίθουσα Πανδώρα Α).
Οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαπτισθούν στη σύγχρονη γνώση, ακούγοντας και συζητώντας με σημαντικούς καρδιολόγους, οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα.

Η συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης
- Video στον Πανηπειρωτικό τηλεοπτικό σταθμό Epirus TV1
- Στην Πανηπειρωτική εφημερίδα "Πρωινός Λόγος"

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Events Photos & Videos

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχιζόμενη ενημέρωση του Παιδιάτρου: Από το Νεογνό στον Έφηβο

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχ…

Event Details: Date: 14 Φεβρουαρίου 2020 16 Φεβρουαρίου 2020 13:30 pm 19:15 pm Venue: Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Σωματείο Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων Επιστημονική Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Επιστημών...

14-02-2020 Hits:2065 2020

Read more
Επιστημονική Εκδήλωση για το Διαβητικό Πόδι

Επιστημονική Εκδήλωσ…

Event Details: Date: 08 Φεβρουαρίου 2020 17:00 pm 20:30 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Διαβητολογικό Κέντρο Ενδοκρινολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Αγγειοχειρουργική Μονάδα Χειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Ηπείρου, Ιατρικός...

08-02-2020 Hits:1173 2020

Read more
22η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος

22η Επιστημονική Συνάν…

Event Details: Date: 17 Ιανουαρίου 2020 18 Ιανουαρίου 2020 16:50 pm 21:00 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Εταιρεία Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδος Επιστημονική Οργάνωση: Ρευματολογική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας...

17-01-2020 Hits:1051 2020

Read more
HOT SPOTS στην Αναισθησιολογία

HOT SPOTS στην Αναισθησιο…

Event Details: Date: 06 Δεκεμβρίου 2019 07 Δεκεμβρίου 2019 09:00 am 21:00 pm Venue: Βιόπολις, Συνεδριακό Κέντρο «Ιπποκράτης», Λάρισα Time left to event - Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων- Αναισθησιολογική Κλινική Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας  Υπό την αιγίδα:- Ελληνική Αναισθησιολογική...

10-12-2019 Hits:2369 2019

Read more

Log in