PRESS RELEASES / PUBLICATIONS

Οι νέοι δρόμοι ανοίγουν νέα επιστημονικά "μονοπάτια" στα Γιάννενα

Νέους επιστημονικούς δρόμους, «ανοίγει» η αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Ιωαννίνων, φέρνοντας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σημαντικές επιστημονικές διοργανώσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Παρουσίαση Περιστατικών και λήψη κλινικών αποφάσεων», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη των Ιωαννίνων και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, η καρδιά… χτυπάει στις όχθες της λίμνης, καθώς το «άνοιγμα» απευθείας πτήσεων από το «νησί της Αφροδίτης» ενίσχυσε ιδιαίτερα την απόφαση για τη φετινή φιλοξενία αυτού του επιστημονικού συνεδρίου από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, με υπεύθυνο επιστημονικού προγράμματος, τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ΕΚΕ) Ιωάννη Γουδέβενο, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρών από την οικεία επιστημονική κοινότητα Κύπρου.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην πόλη μας το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου, υπό τη διοργάνωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, αποδεικνύοντας ότι αξιοποιείται στην πράξη η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Λάρνακας και αναδεικνύεται ο συνεδριακός τουρισμός, που αποτελεί «αιμοδότη» της τοπικής κοινωνίας, κάτι που ανέδειξαν και κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, ο Καθηγητής κ. Γουδέβενος, ο τέως Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Γεώργιος Γεωργίου και ο ε. Καθηγητής, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς και Μονάδας Εγκεφαλικού στο «ΙΑΣΩ GENERAL» και ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς και Μονάδας Εγκεφαλικών, Metropolitan Hospital, τ. Καθηγητής Καρδιολογίας, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας.
Στις καινοτομίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στο επίκεντρο του οποίου τίθενται κορυφαία ζητήματα, όπως η περιγραφή στρατηγικής πολύπλοκων βαλβιδοπαθειών κ.α., αναφέρθηκε ο κ. Γουδέβενος, δίνοντας παράλληλα και την είδηση ότι η πόλη το 2019, θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου, χαρακτήρισε πρόκληση και δικαίωση την ανάμιξη της Καρδιολογικής Εταιρεία Κύπρου στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, ενώ σημείωσε ότι πλέον έχει καλλιεργηθεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε να επεκταθούν στον επιστημονικό τομέα και όχι μόνο, οι αδελφικές σχέσεις Κύπρου – Ιωαννίνων. Σε αυτό, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα η νέα αεροπορική σύνδεση, η οποία έχει αλλάξει ήδη τα δεδομένα.
Αναφερόμενος στον κ. Γουδέβενο και τη φετινή επιτυχημένη συνεργασία, έκανε λόγο για έναν καταξιωμένο δάσκαλο.
Τέλος, ο κ. Φούσας υπογράμμισε ότι, με τις διαρκείς ενέργειες και προσπάθειες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα Ιωάννινα έχουν καταστεί κορυφαίος συνεδριακός και ιατρικός προορισμός, ενώ κάλεσε όλους να διδαχθούν από το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία όχι μόνο κατάφερε να βγει από την κρίση, αλλά πρωτοπορεί και στο επιστημονικό κομμάτι, διαθέτοντας ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με κορυφαίες Ιατρικές Σχολές.
Όπως είπε χαρακτηριστικά και η χώρα μας, διαθέτει τις όλες προϋποθέσεις να δημιουργήσει ιδιωτικά Πανεπιστήμια μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με στόχο την προσέλκυση φοιτητών από ολόκληρο τον κόσμο.
Κλείνοντας, τόνισε ότι το επίπεδο των Καρδιολόγων στα Ιωάννινα, είναι εφάμιλλο των Ευρωπαίων συναδέλφων τους.

Η συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης
- Video στον Πανηπειρωτικό τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1
- Στο ενημερωτικό blog της Ηπείρου epirusgate.blogspot.com
- Στο ενημερωτικό site της Ηπείρου pbnews.gr
- Στο πανελλαδικό site ιατρικού περιεχομένου iatronet.gr

Περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Events Photos & Videos

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχιζόμενη ενημέρωση του Παιδιάτρου: Από το Νεογνό στον Έφηβο

Ετήσιο Συνέδριο_Συνεχ…

Event Details: Date: 14 Φεβρουαρίου 2020 16 Φεβρουαρίου 2020 13:30 pm 19:15 pm Venue: Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Σωματείο Αρωγοί Πρόληψης και Θεραπείας Παιδικών Νοσημάτων Επιστημονική Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Επιστημών...

14-02-2020 Hits:2065 2020

Read more
Επιστημονική Εκδήλωση για το Διαβητικό Πόδι

Επιστημονική Εκδήλωσ…

Event Details: Date: 08 Φεβρουαρίου 2020 17:00 pm 20:30 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Διαβητολογικό Κέντρο Ενδοκρινολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Αγγειοχειρουργική Μονάδα Χειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Ηπείρου, Ιατρικός...

08-02-2020 Hits:1173 2020

Read more
22η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος

22η Επιστημονική Συνάν…

Event Details: Date: 17 Ιανουαρίου 2020 18 Ιανουαρίου 2020 16:50 pm 21:00 pm Venue: Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα Time left to event Οργάνωση: Εταιρεία Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδος Επιστημονική Οργάνωση: Ρευματολογική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας...

17-01-2020 Hits:1051 2020

Read more
HOT SPOTS στην Αναισθησιολογία

HOT SPOTS στην Αναισθησιο…

Event Details: Date: 06 Δεκεμβρίου 2019 07 Δεκεμβρίου 2019 09:00 am 21:00 pm Venue: Βιόπολις, Συνεδριακό Κέντρο «Ιπποκράτης», Λάρισα Time left to event - Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων- Αναισθησιολογική Κλινική Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας  Υπό την αιγίδα:- Ελληνική Αναισθησιολογική...

10-12-2019 Hits:2369 2019

Read more

Log in