Πανελλήνιο Συνέδριο "Πρόωρος Τοκετός. Ιατρογενής- Αυτόματος", Ιωάννινα, 13-15 Σεπτεμβρίου 2019

Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή
για τον Πρόωρο Τοκετό
Ιωάννινα, 13-15 Σεπτεμβρίου 2019

POSTER

Την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς εγκαινιάζει  το τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Πρόωρο Τοκετό (Ιατρογενής – Αυτόματος) στη πόλη των Ιωαννίνων από τις 13-15 Σεπτεμβρίου 2019. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία, σε συνεργασία με το “The Fetal Medicine Foundation” (UK) και το τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Πρόεδρο και επιστημονικά υπεύθυνο τον  Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιο Μακρυδήμα

H έναρξη του Επιστημονικού Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου στις 08.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Ι. με την εκτέλεση του Πρακτικού Σεμιναρίου Υπερηχογραφίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Fetal Medicine Foundation και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία από Έλληνες ιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί για τουλάχιστον δύο χρόνια στο Λονδίνο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου στις 13.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac. Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac με την ομιλία του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας Δ. Λουτράδη, με θέμα «Υπάρχουν επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν τους απογόνους μετά από τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες εξειδικευμένοι στον τομέα της Μαιευτικής -Γυναικολογίας, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία με απλό και κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες των ιατρών που ασχολούνται με τον Πρόωρο Τοκετό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόωρος τοκετός είναι η κύρια αιτία περιγεννητικής και παιδικής θνησιμότητας και νοσηρότητας. Τα θέματα θα αναπτυχθούν από σημαντικό αριθμό ειδικών, πρωτοπόροι διεθνώς από διάφορα Πανεπιστημιακά και Νοσοκομειακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων, στις εργασίες του Συνεδρίου θα παρευρεθούν οι προσκεκλημένοι, διεθνούς φήμης: καθηγητής. Κ. Νικολαΐδης (Ηνωμένο Βασίλειο), καθηγητής K. Hecher (Γερμανία), καθηγητής B. Thilaganathan (Ηνωμένο Βασίλειο), καθηγητής. Y. Ville (Γαλλία) , Dr Chaveeva Petya (Βουλγαρία)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα τεθούν θέματα όπως ο Ιατρογενής Πρόωρος Τοκετός, ο Απειλούμενος Πρόωρος Τοκετός, η Πρόωρη ρήξη των Υμένων, η Υπογονιμότητα και ο Αυτόματος Πρόωρος Τοκετός.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στη ιστοσελίδα . Στην ίδια ιστοσελίδα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προβεί σε ηλεκτρονική εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SΑ,Τηλέφωνο: +30 26510 68610, Φαξ: +30 26510 68611

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ